Lycklig häst

Nyspånad box tycker Delizia är toppen!


Misslyckad fotografering

Delizia var väldigt övertaggad när vi skulle ta bilder idag nere på ängen. Hon ville hellre stå på två ben än fyra så det blev nästan inga ridbilder. Däremot blev det en hel del andra bilder så hoppas att någon utav dom blir bra. Tror som sagt att Delizia börjar få lite vårkänslor, det i kombination med att det blåste väldigt mycket nere på ängen tror jag gjorde att hon var så väldigt mycket på tårna idag. Det var på vippen att jag ramlade av, men lyckades kravla mig upp igen i sista stund. Tokpanna till häst!

Bilder

Idag ska Darion med till stallet och fota lite medans det är ljust, min kamera har packat ihop så jag har inte kunnat bjuda på så mycket annat än suddiga mobilbilder. Men nu hoppas jag att jag ikväll eller imorgon har en hel del fina bilder på min fina pärla att visa er!

Gårdagens ridpass

Orkade verkligen inte skriva igår kväll när jag kom hem. Gick i princip och la mig på en gång så ni får en utvärdering av gårdagens ridpass nu istället.
 
Jobbade med att få igång höger bak så att hon blir kortare i vänstersidan. När känslan säger mig att ställa till vänster i högervarvet vet jag på en gång hur jag ska hantera det nu - in med bogarna och rida förvänd sluta. Viktigt för mig att tänka på här att känna att Delizia verkligen "knäar" med högerbak. Ut ur slutar får jag heller inte släppa ut bogarna och låta henne springa på utan jag måste rida tillbaka bogarna så att bakbenen stannar hos mig. 
 
Det som kändes var att jag hade koll på hur jag skulle hantera alla situationer. Jag hade en plan i huvudet innan jag började som jag sedan följde. Hon lyssnade på mig och var väldigt kvick att reagera på mina hjälper. Ett steg i rätt riktning!
 
Något som varar mindre bra var att jag överställer till vänster när jag rider i vänster varv. Det är då väldigt lätt att jag tappar högerabak är väldigt viktigt att jag tänker på det. Men jag är medveten om när jag gör det och jobbar på det varje dag.

Sen kväll

Eftersom att det är tenta om 2 veckor och jag gärna vill klara den här kursen så blir det en hel del plugg just nu. Satt i skolan till 17.45 idag och kom hem nyss, så det kommer bli en väldigt sen kväll. Men jag är ledig imorgon så kan i alla fall ta en liten sovmorgon innan stallet och plugg.
 
Typ såhär känner jag just nu

citat av Jens Fredricsson

Hittade ett väldigt tänkvärt citat från Jens Fredricsson på http://lundkvistlifestyle.se/

Uteritt

Idag är det uteritt som står på schemat för Delizia, jogga och galoppera igenom eventuellt sura muskler. De två senaste dagarna har hon jobbat med bak annorlunda så tror att hon kanske kan ha lite träningsvärk. Därför är det perfekt med en uteritt idag. Jag tror inte på att låta hästarna stå efter ett eller flera jobbiga pass utan att de ska jogga igenom kroppen ordentligt. Man vet ju själv hur det är med träningsvärk, den blir bättre om man rör på sig. Tror det fungerar på samma sätt för hästarna.
 
Synd att jag inte hunnit rida under dagen då det varit sjukt härligt väder idag också. Hoppas det håller i sig till i helgen så att man kan få en riktigt mysig tur med pärlan.

Bra övning för att träna hästen ryggmuskulatur

Något som är väldigt bra för att träna hästens ryggmuskulatur är ryggningar. Eller egentligen är det när man rider fram igen efter en ryggning som aktiverar hästens ryggmuskler allra mest, det är alltså inte bra att sitta och rygga flera meter. Utan rygga ett par steg, hästen ska vara eftergiven i en korrekt form för att det ska ge rätt effekt, sedan rider man direkt fram i trav efter ryggningen, inte göra halt och sen fram utan fram i trav på en gång efter ryggningen. Det är som sagt i de första steget när man rider fram igen som aktiverar ryggen på hästen!

Vilket väder!

Åh vilket härligt väder det är ute idag, man blir så himla glad och lycklig av solen! Vårkänslorna är på topp idag och jag tror att Delizia har känt det också de senaste dagarna, hon har var ovanligt laddad.
 
Hoppas på att få samma känsla idag när jag rider som jag fick på träningen igår. Att hon jobbar med bakbenen och inte blir för lång i vänstersidan. För att underhålla den känslan rider jag i ridhuset idag igen, dock bara en väldigt kort stund, inget längre nötande alltså utan korta stunder med skrittpauser emellanåt för att förhindra mjölksyra.
 
Finaste pärlan efter gårdagens träning
 
 

Träning för Anne-Carin Klinge

 

Min fina, fina häst!


Dagens träning

Dagens träning för Anne-Carin var verkligen givande! Hon satte verkligen ord på det jag känt i vänstersidan, att Delizia sitter i vänster och inte vill ta i med höger bak. Jag fick göra väldigt bra övningar för att få bukt med det och det blev verkligen bättre! Jag kände när Delizia började ta i med bak och bära sig själv, en riktig aha-upplevelse. Har fått ett jättebra verktyg för att fortsätta jobba med detta hemma nu så det känns superbra.
 
Fick bra tips i slutorna också- att jag ska tänka att jag rider in framdelen och inte bakdelen för att förhindra att baken hamnar före. Blev en väldig skillnad på slutorna efter det.
 
Kommer film senare från dagens ridpass snart!
 
 
 

Träningsvärk

Har sådan sjuk träningsvärk i magen från gårdagens gympass, känns ungefär som om någon sparkat sönder mina revben. Inte den skönaste känslan men bra att styrketräningen ger något i alla fall!
 
Ikväll ska jag träna för Anne-Carin Klinge för första gången med Delizia. Jag tränade för henne mycket när jag hade min c-ponny B Melizza och tycker att hon är jättebra! Eftersom att Mads och Jeanna är i Frankrike och tävlar nu så är jag utan tränare så det är perfekt att jag får möjlighet att rida för Anne-Carin. Annars vet jag inte riktigt vad vi hade gjort, 1 månad utan träning känns inte riktigt som det bästa just nu.

Galen häst

Skulle försöka rida ut med 3 andra som står på runsten idag. kände att det var dags att lära mig lite nya ridvägar och tänkte att det kanske vore kul för Delizia att gå med andra. Hon blev helt tokig så fort hon insåg att hon inte skulle gå ensam. Stegrade och hoppade och hade sig, så jag vände och red ut själv i stället. Joggade en väldigt kort stund i djupsnö, känns som ett bra sätt att träna styrka. Så länge det inte blir för länge!


Styrketräning för hästen

Skulle vilja styrketräna Delizia lite på annat sätt än den vanliga dressyrträningen, men det är så himla svårt när vi inte är så bra på att hoppa att vi vågar ge oss på studs än och vi kommer inte ut i skogen och klättra i backar för all snö.
 
Har ni några tips? Hur brukar ni styrketräna era hästar under vinterhalvåret?

Quote

 

 "There are a million things in the world I want, but all I need is you."
 
 

Tröttsamt

Jag blir så less på att det är hoppträning VARJE dag just nu. En liten volt, till storlek av en kollektingring, har vi att rida på. Det funkar inte. Får börja åka till stallet vid 10-tiden på kvällarna framöver så att vi kan nyttja ridhuset. Jag kan inte säga tillräckligt många gånger hur mycket jag längtar till våren. Bar mark, ljusa kvällar och möjlighet att rida på volten.

Trängdes i alla fall en kort stund på den lilla volten, sen gav jag upp och skrittade av ute.


Dagens ridpass

Hade egentligen velat rida ut och busa idag men det var kolsvart ute när jag kom till stallet så det får vänta till i helgen. Ska bli så skönt när våren börjar komma så att man kan rida som man vill!

Det blev en liten kortis i ridhuset idag, joggade bara i traven och galopperade en kort stund. Det var hoppträning i ridhuset idag igen så vi hade inte så mycket plats att vara på. Hon kändes i alla fall fin idag så det var kul! Får lite motstånd i skritten när jag vill ta igenom vänstersidan ordentligt så där har vi en del att jobba på! När det kommer igenom kommer det bli huuur bra som helst! Hon är så fantastisk min pärla, jag är så lyckligt lottad som har henne!


<3


Smakprov

Ett smakprov på bilder som vi tog igår, det var så himla mörkt så det blev inte så många. Men några blev riktigt balla, visar mer ikväll!

Young Riders Academy

Fick en chock idag när jag loggade in på Facebook, jag är en av 16 finalister i Young Riders Academy, det var hundratals sökande så det är verkligen så sjukt roligt! Jag är så himla glad just nu, skakar nästan haha! Det är 8 dressyrryttare och 8 hoppryttare som gått till final, sedan väljs 4 i varje gren ut som då blir de slutgiltiga vinnarna. Så nu hoppas vi på att det håller hela vägen.
 
"Young Riders Academy är en storsatsning inom ridsporten med syfte att utveckla och inspirera unga talanger."

Cravings

Ridbyxor och handskar - Kingsland
Fleccetäcke - HV Polo
Schabrak - JH Collection

Hööks

Jag var inne på Hööks igår för att köpa nya paddar till Delizia. Prövade då de bruna stövlarna jag skrev om i ett inlägg längre ner. Och herregud vad dom är snygga! Var på vippen att dom fick följa med hem, ett fight mellan hjärta och plånbok. Min plånbok vann till slut. Det är väldigt mycket dyra utgifter just nu så stövlarna får vänta, jag har ju ändå ett par väldigt väl fungerade stövlar. Men suktan efter ett par bruna är stor.


Nervösa minuter

Satt framför datorn 17.20 för att verkligen vara med i fighten om plateser till Segerstas dressyrtävling som öppnade 18.00. Minuterna innan klockan slår hel är bland de längsta och värsta minuterna jag vet, hjärtat slår som om man sprungit ett maraton och hela kroppen skakar. Det är sjukt. Vi kom med i alla fall, så skönt!
 
Notera tiden, 7 sekunder...
 

Älskade ponny



Ändrade planer

Hade ju tänkt att inte jobba Delizia i dressyren idag men kände när jag red att det behövdes, vill hålla kvar den fina känslan jag hade i helgen. Så det blev lite galopparbete och avslutade med att hoppa lite. Det tyckte Delizia var toppen, helt tokig blev hon efter sprången! Det är kul när man märker att hästen har kul!

Delizias hästgodis haha

Hemgång

Äntligen påväg hem efter en sjukt lång och dryg dag i skolan. 8-17 med bara matte och fysik, roligare kan man ju ha det!

Men snart får jag träffa min finaste pärla, det är verkligen lika roligt varje dag att komma till stallet. Som jag sa igår så blir det en lugn vecka för Delizia så idag tänkte jag bara jogga och galoppera i lätt sits.


Quote

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success."
 

Jobb och uteritt

Har precis kommit hem efter ännu en fullpackad dag. Jag jobbade till16.00 och åkte sen direkt till stallet, där stod mamma med Delizia klar i stallgången så att jag skulle hinna rida innan det blev mörkt. Det blev alltså en uteritt i det mysiga regnet med Delizia idag. Väldigt blött och kallt var det men det var ändå skönt att komma ut.
 
Delizia ska få at det lite piano den här veckan eftersom att förra veckan var så intensiv. Ut och busa och bara leva loppan!

Film från dagens tävling

 


Vi vann!

Efter en mycket bättre ritt än sist, dock inte helt perfekt, vann vi på 69,7% och har nu fixat båda kvalen! Så himla glad! :)


Lördagens startlista


Programridning

Idag har jag ridit msv c2 för Roggan, han älskade Delizia vilket är mycket förståeligt! Trots en miss i ena enkla bytet, som det är koefficient på, red vi ihop 74,2%. Känns väldigt tryggt inför imorgon.

Delizia åkte i nya släpet idag för första gången och var såå mycket lugnare, verkligen jätteskönt! Nu kan man slappna av lite när man åker när man vet att hon är nöjd.:)


Kaos

Efter en eftermiddag full av kaos med tunnelbanor som inte gick och proppfulla bussar sitter jag äntligen i bilen på väg till stallet.

Idag ska vi träna för Jeanna, skönt att få hjälp med att fortsätta med det lösgörande arbetet från i måndags. På lördag ska vi tävla i Täny så det är perfekt att få så mycket hjälp nu i veckan!:)


Försök att säga nej till det här


Dålig uppdatering

Ber om ursäkt för kass updatering idag, har inte haft tid att sätta mig ner och skriva.
 
Var i täby hos Sjöhagen Wear idag och böt halsen till ett täcke vi köpte för ett tag sen. Vi skulle ha den tjocka halsen men fick med oss den tunna. Tur att det gick så smidigt att byta! Det är väldigt farligt att gå in i den butiken, allt är så sjukt snyggt att man skulle kunna köpa allting utan att blinka. Speciellt deras skrittäcken i bävernylon, Delizia skulle vara så snygg i alla!
 
 

Jag kom med!

Det "nya" systemet i tävlingsdatabasen är helt vrickat! Satt på helspänn här minuterna innan 18.00 ochuppdaterade sidan hela tiden. Nu 5 minuter senare finns det 1 plats kvar, jag kom med i alla fall så 29/3 är vi anmälda till Eskilstunas Msv  B4!

Dagens ridpass

Kom hem från stallet för ett tag sen, fortsatte idag att jobba på där vi slutade igår med att få henne ännu mer lösgjord. Och vilken skillnad det var, så skönt att träningen faktiskt ger resultat och att man kan få hjälp med att komma igenom sånna här problem. Jag tror inte att någon kan klara allt själv, hur duktig man än är tror jag att det är viktigt att man har någon på backen som kollar ibland.

Benlindor

Använder du alltid benlindor/skydd när du rider? Jag har lite svårt att veta hur jag ska Linda och vad jag ska ha för lindor. Hur gör du?
Grym blogg!
 

Jag använder alltid benlindor eller skydd när jag rider, främst för att ge stöd och förhindra skador. Men med som allt annat i hästvärlden är även det här med lindor en djungel. Det finns många olika varianter,´som fleecelindor, elastiska lindor osv. Jag själv rider alltid med fleeceindor när jag lindar eftersom att det finns stor risk att det blir för hårt med elastiska lindor. Rider du med elastiska benlindor är det ett måste att ha paddar under, annars gör lindningen mer skada än nytta. Det är inte så viktigt att ha paddar under fleecelindor men det kan vara bra för att jämna ut trycket.
 
När du lindar ska du linda bakåt för att minska risken för att hästen trasslar in sig i lindan om den skulle släppa. Linda med ett jämt tryck över hela benet och försök linda med samma tryck över alla ben.
 
När jag köper lindor är det viktigt hur bra spännet är, jag vet inte hur många lindor jag vart tvungen att slänga för att kardborren släpper. Därför handlar jag nu för tiden mest märken jag vet sitter. De bästa lindorna är i dagsläget utan tvekan Mias, bra kvalitet och med spännen som sitter som berg.
 
Det här är såklart bara mina åsikter och vad jag har fått lära mig, har någon av er fått lära er något annat? Skulle vara kul att höra hur ni gör.
 
Ett par Mias benlindor kostar 159kr HÄR
 
 

Dagens träning

I början av träningen kändes Delizia allmänt stel och trocklig. Vi jobbade ett tag med att försöka få loss henne och det blev bättre men släppte inte helt så Mads satt upp på henne. Det blev en hel del protester, nästan så man blev rädd att han skulle åka av. Men efter ett tag gav Delizia sig, släppte igenom och blev sååå sjukt fin! Det finns sån galen kaliber i min fina häst. Gäller bara för mig att kunna plocka fram det också :)


Quote

"Good things come to those who work their asses off and never give up"

Ofrivillig sovmorgon

Hade ställt klockan på 06.20 för att ha god tid på mig att vakna innan kontrollskrivningen. 07.25 vaknar jag, om jag ska ha en chans att hinna till ksen måste jag hinna med 07.36 tunnelbanan, så man kan säga att jag kastade mig från sängen ut till tunnelbanan. Till råga på det vaknade jag med sjukt ont i halsen och huvudet som ett betongblock. Det är inte riktigt min dag idag.

Ikväll är det träning för Mads så jag är på väg hem för att vila upp mig nu. En bra träning kan man leva på i flera dagar så jag ska göra även den här till just det, en galet bra träning.


Mätstuga och dagens ridpass

Jag hade lite mätningar att göra i stallet idag för ett sjukt roligt samarbete! Tor att det kommer bli jättebra. Det kommer att visas här i bloggen om ett tag så ha tålamod!

Ridpasset idag då gick sådär, det var något konstigt ljud som dundrade ur högtalarna vid vissa tillfällen. Det tyckte inte Delizia va så jätteroligt så hon blev väldigt spänd, vilket är förståeligt, det lät som om en armé var på väg mot oss. Men dom ska ju kunna gå med fokus på ryttaren även om ett flygplan landar bredvid så det bara träna på.


Fullt ös hela dagen

Idag är det en fullpackad dag med inte många timmar som inte är planerade. Ska till stallet snart, sen är det jobb till 21.15 sen hem och plugga inför ks imorgon. Känns som om jag kommer få lite sömn inatt, men vad ska man sova för.
 
Delizia ska ridas i ridhuset idag, tänkte träna de tekniska sakerna idag eftersom att det är tävling nästa helg. Får se hur mycket hinder det är i ridhuset och hur mycket linjer jag har att rida på. Är det fullt får jag bara fortsätta med fokus på lösgjordhet och aktivitet och ta de tekniska grejerna någon annan dag.
 

Bra ridövning

Ni som har hängt med från början vet vid det här laget att jag är ett fan av olika varianter av övergångar mellan skolorna. En jättebra ridövning som Carina Oddsberg introducerade för mig som "Lussan-övningen" är en favorit i min skolsamling. Den stämmer verkligen av att man har koll på hästen och har den i "en del" och inte fram som en del och bak som en annan. Det kräver verkligen att hästen är lösgjord och mellan hand och skänkel för att den ska bli perfekt.
 
Man börjar med att rida in i en diagonal sluta och på mitten, eller vart man nu vill, lägger man en volt åt fel håll. Dvs i den andra riktingen mot vad man gör slutan i. Det är här det kan bli problem om man inte har hästen för hjälperna, ett problem jag kan få i den här övningen ibland är att bogarna glider ut och det känner man verkligen på en gång just här. Så den är som sagt superbra för att checka av att man har koll på grejerna och har man inte det är den ett bra hjälpmedel för att komma dit. Efter volten fortsätter man i sluta på diagnalen igen, i samma riktning som man började slutan i.
 
 
 
 
 
Jag saknar den konstnärliga ådran men tror att ni förstår ändå

bloggdesign

Jag har väldiga problem med min bloggdesign, den vill inte riktigt samarbeta med mig. Jag har inga kunskaper i om hur man får den bra heller så det är kaos här. Ska försöka googla lite och se om jag hittar något använtbart. Tills dess så får ni stå ut! :)

Lördagstur

Vi gick vilse idag jag och Delizia, red fridfullt på vägen tills jag insåg att jag inte har någon aning om vart jag var längre. Men träffade en man längs vägen som berättade hur jag skulle komma tillbaka, annars hade jag väl irrat omkring där ännu.
 
Det var perfekt underlag överlag eftersom att det kommit ett lager med snö, så Delizia fick sträcka ut lite i galoppen vilket resulterade i en superglad och pigg häst!

Kallt och jäkligt

Sitter i bilen på väg till stallet, idag är det uteritt som står på agendan. Det är verkligen inget skönt väder ute idag, blåser och snöar så jag tänkte bunkra upp med termobyxor och Antarktis skor. Då kanske jag håller mig varm i 10 minuter i alla fall.


Dagens ridpass

Jag hade tur idag när jag kom till stallet för dom hade hunnit bygga klart inför imorgon så då kunde jag rida i ridhuset. Och som hon gick, så himla härlig känsla! Det släppte lite i bytena idag tror att poletten trillade ner på mig för dom blev verkligen superluftiga och raka! Och hon hade väldigt fin energi idag, nästan mer än vanligt, så den här träningen kändes verkligen som ett styrkebesked!
 
Eftersom att det var en uppbyggd bana så fanns det inte några långa linjer att träna skolor osv på så man fick saxa lite vilket är jättebra ibland för då tvingas man att variera slutor och öppnor med att rida rakt fram. Men självklart måste man ibland ha lite längre linjer för att träna tävlingsmomenten.
 
 
 
 

tömkörningsgjord

Nu har äntligen tömkörningsgjorden som vi har beställt kommit så någon dag snart ska vi testa att tömköra henne. Får åka till stallet sent någon dag så att det inte är helt fullt i ridhuset för då kan det bli jobbigt att tömköra.
När min ponny Melizza skulle sättas igång efter en skada tömkörde vi henne ganska mycket så vi har kunnat, det det var ett tag sen så det sitter rätt långt inne men det ska nog gå att skaka fram igen.
Världens finaste Milady G, Carlstad Sun Summercup 2011

Sovmorgon

Tog en liten sovmorgon idag och sitter nu på tunnelbanan på väg till skolan. Hostar som tusan och pratar som en skata så tror jag kanske håller på att bli sjuk.

Idag är det banbygge inför pay and jump som ska vara i morgon i ridhuset så då kan man inte rida där, suck. Det är lite jobbigt när ridhuset är stängt flera dagar i rad på vintern när man inte kan rida på utebanan.


Cravings


Nytt i garderoben


Frågor och svar

Du rider så himla bra! Skulle vara kul att veta hur du lägger upp ett vanligt dressyrpass! :)
 

Tack så jättemycket!
Ja det kan jag absolut dela med mig av. Jag börjar med att skritta fram för hand, leder alltså runt Delizia i ridhuset. Sedan hoppar jag upp och fortsätter framskittningen ett par minuter innan jag kortar tyglarna och känner på henne i skritten, rider lite skänkelvikningar, tagen bakdel osv. När det känns bra börjar jag jogga fram, de första minuterna joggar jag bara på utan att inverka så mycket bara för att känna hur hon känns sedan gör jag samma arbete som i skritten fast med en del övergångar trav-skritt. I övergångarna är det för mig viktigt att hon jobbar ända in i skritten och inte ramlar på bogarna. Eftr jag joggat börjar jag med samma arbete i galoppen, mycket övergångar.
 
Såhär börjar jag alla mina pass sedan beroende på vad jag har bestämt mig innan för att träna på så blir arbetet annorlunda efter denna uppvärmning. Ibland håller jag mig på uppvärmningsnivån hela passet och ibland snäpper jag upp ett steg till mer samling och aktivitet. Efter jag fått ut det jag vill av passet joggar jag av, runt i formen och lugnt tempo och sedan hoppas jag av och skrittar jag av för hand.

Morgonstund har guld i mund

Skulle vara påväg till stallet nu egentligen men upptäckte att min broder har åkt iväg med bilnyckeln, suck...
Blir i alla fall en liten uteritt senare idag eftersom att ridhuset är bokat, men vill ändå fortsätta jobba där jag slutade igår så det blir ett litet dressyrpass på uteritten. Skänkelvikningar, öppnor, slutor, samla, öka osv. det går att göra nästan allting ute förutom då att rida på böjda spår. Fast det kanske är bra också att dom får vila lite från de böjda spåren, det sliter trots allt mer än raka spår.
En liten bild som inte har med inlägget att göra, bästa dagen med bästa vännen
 

Dagens ridpass

Dagens mål: få henne lösgjord och aktiv

Det här gick bra: kände verkligen att hon tyckte det var kul, och hon ansträngde sig som vanligt för att göra rätt. Fick henne loss och aktiv så det var jättebra!

Det här gick mindre bra: Det kändes att hon bara tagit det lugnt och busat i några dagar nu. Hon var lite stel i början, men det är det värt. Jag tror som sagt att det är väldigt viktigt att dom får gå och busa ibland för att hålla motivationen uppe och då får man leva med att något ridpass kan bli lite trockligt i början.
 
Jäklar vad läskigt det var att åka hem från stallet idag, snökaos och svinhalt! Såg ingenting när man hade hellysena på för all snö och om man inte hade dom på såg man ingenting för att det var svart. Men hem kom jag!

Tävlingskavaj

Förra veckan var jag på Hööks och provade tävlingskavajer och föll för en kavaj med funktionsmaterial. Men det var det inte bara jag som gjorde tydligen då de inte hade i min storlek inne, så  de beställde hem en och idag ringde dom och sa att den hade kommit. Så ikväll ska jag åka dit och testa den så får vi se hur den känns. Jag har haft min Pikeur kavaj som jag har nu i 4 år snart och den börjar blil lite liten.
 
När vi var på horse shoew i globen föll jag för en Animo Lou, verkligen snygg men lite för dyr, tror den kostade runt 4000kr. Så det får bli en annan gång när jag är rik. :)
 
Älskar verklige Hööks produkter just nu och köper nästan allt där nu för tiden, vi bor farligt nära den i Kungens Kurva så det blir en del besök där.
Klicka på bilen för att komma till produktsidan

Matte

Sitter och försöker förstå mig på flervariabelsanalys, all typ av hjälp tas emot med öppna armar.


<3


Amerigo

Idag har vi äntligen lagt beställning på den nya Amerigo sadeln. Sadelprovaren från RidIn var idag och gjorde en sista check så om några veckor kommer dyrgripen. Just nu har jag en sadel som vi fick hyra tills det att min sadel kommer, det är en likadan fast med normala kåpor, den vi har beställt nu har korta kåpor.
 
Juste min duktiga mamma klarade uppkörning för utökad B-kortsbehörighet idag så på fredag ska hon hämta vårt nya släp. Delizia får knappt plats i det vi har nu, öronen tar i taket och svansen skaver mot bakbommen. Så vi har köpt ett släp som är både extra lång och extra brett, lilla pärlan är stor.
 

Mini-julafton och vita jeans

Idag när jag kom hem var det lite julafton här hemma. Paketet från Gina Tricot som jag beställde igår hade kommit, snabbt som attan. Jag beställde jackan och en pike från Gina Tricots Grand Prix kollektion.
Här hemma låg också en super fin skjorta från Ralph Lauren och dessutom fick jag reda på idag att jag har fixat ett B i slutbetyg i Samhällsbyggnadsprocessen! En toppenag helt enkelt.


Något jag har fallit för mer och mer på senaste tiden är vita jeans. Tycker det ser så himla somrigt och fint ut!
Hittade dessa från Cheap Monday på Nelly, superfina och till ett bra pris.
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.
 
 

Delizia hoppar för första gången, varning för extremt svag ryttarinsats!

 


Det bästa kvar

Sitter på tunnelbanan hem från en helvetes lång dag i skolan. Det känns i alla fall bra att ha det bästa kvar av dagen-Delizia. Ska rida i ridhuset idag då det både är för mörkt och för halt för att rida ute. Mamma följer med så vi kanske rider över lite bommar idag för att träna koordination och styrka. Eftersom att bommar/hinder inte är vår starka sida vill jag inte göra det när jag är själv!


PT och bengenomkörare

När jag och mamma köpte gymkort så ingick 2 träffar med en PT och idag har vi vart på det första mötet. Det var ingen träning utan man pratade lite om mål osv och kollade rörlighet och lite teknik. Jag berättade att jag tränade för att bli bättre på hästryggen och gillade att svettas så nästa gång skulle hon lägga upp ett riktigt jobbigt ben/mage pass.
 
Efter mötet med PTn som bara var en kvart körde jag ett riktigt jobbigt benpass, darrade i benen när jag var klar och känner att redan nu att jag med största sannolikhet kommer att ha svårt att komma ur sängen imorgon, härligt!

Bruna ridstövlar

Något som jag tycker är väldigt snyggt till träning är bruna ridstövlar, tycker att den mörkbruna nyansen är allra snyggast! Har velat ha ett par hela hösten men har inte hittat några till en rimlig prispeng, stövlar är ju snordyrt! Nu har Hööks fått in ett par bruna som jag tycker är väldigt snygga och som inte kostar runt 4-5000 kr.
Du hittar dom HÄR
För 1599kr blir dessa godingar dina.

Halt

Jäklar vad halt det var ute idag! Bara is överallt så det fick bli en skrittrunda idag då jag var rädd att Delizia skulle halka och sträcka sig om jag joggade. Det är tur att hon har broddar och snösulor i alla fall annars hade jag kanppt vågat ta ut henne ur stallet.
 
Det är så hilma intressant att se vart dom går om man ger dom möjlighet att välja, min gamla ponny gick helst hem men Delizia vill gärna gå bort från den plogade vägen och ut i snön. Det vågar jag dock inte eftersom att jag inte vet hur det ser ut under. Men jag undrar verkligen vad hon vill ut där och göra, någon som har varit med om samma sak?
 

Härlig dag!

Det är sjukt fint väder så det passar perfekt med en mysig uteritt idag! Hon ska joggas igenom kroppen idag och få vila lite från allt vad dressyr innebär. Jag tror att det är väldigt viktigt att man håller hästen positiv och motiverad genom att variera arbetet hela tiden plus att jag kan tycka att det är väldigt härligt att bara få rida ut och mysa lite med min pärla.
 
så mycket kärlek

Att prioritera

Vad pluggar du för något och hur hinner du med både högskola och ha en häst som du satsar så högt med? Jättefint ekipage föresten!
 

Tack så mycket! Jag pluggar civilingenjör i samhällsbyggnad på KTH.
Alla har alltid frågat mig hur jag hinner. Fram till i höstas spelade jag fotoboll och red min C-ponny på elitnivå, också då med sikte att bli bäst. Samtidigt som jag hade väldigt bra betyg i skolan. Och jag tror att det är en prioriteringsfråga, eller jag vet att det är det. Jag har till exempel aldrig haft tid att träffa kompisar o.s.v. i veckorna utan då har all min tid gått till hästen och fotbollen. Jag har haft ganska lätt för att lära och det har varit tillräckligt för mig att hänga med på lektionerna för att nå de högre betygen. Jag har aldrig nöjt mig med att vara medelbra utan jag har alltid velar vara bäst, på allt. När jag började på KTH tog pluggandet mycket mer plats än innan och jag kände att jag var tvungen att prioritera bort fotbollen, något jag tyckte var ganska jobbigt då jag ändå spelat fotboll i princip hela mitt liv. Men jag kände att dressyren är det jag vill satsa på och bli bäst på och då hanns inte fotbollen med längre. Känner att det här inlägget blev ganska mycket längre än vad jag tänkt men det jag vill få fram är i alla fall att det handlar om att prioritera, vill man så kan man!

Träning för Jeanna Högberg

Dressyrträning 31/1


Ett kval klart!

Efter en ritt med lite för många missar slutade vi på 71.06% och en 5e plats! Det som var bra var riktigt bra och det som dåligt var riktigt dåligt, haha! Allt från 3or till 9or i protokollet. Stor potential var en kommentar vi fick av domaren, sånt är så kul att få!:) Nu är i alla fall ett kval klart och första delmålet uppnåt, att ta oss igenom vår första tävling tillsammans.


Träning för Jeanna Högberg

Dressyrträning 31/1


Dan före dan

Imorgon är dagen D, första tävlingen för året, första tävlingen med min prinsessa. Det känns så himla bra samtidigt som det känns väldigt nervöst. Jag vet att om vi båda sköter oss kommer det att gå galant, men det är ett levande djur och nerver spökar- allt kan hända. Jag har i alla fått perfekta förtsättningar, startar 11.20, så nu är det upp till oss att göra vår grej. Ingen press eller stress utan bara gå in och ha kul och göra det vi är väldigt bra på, tillsammans!