YRA bloggen

Här kan ni som är intresserade läsa om min resa från scratch till där jag är idag.
 
http://www.youngridersacademy.se/index.php/blogg/natalie-ekroth/entry/presentation-1

Första avramlingen

Idag ramlade jag av Delizia för första gången, hon lyssnade inte riktigt på mitt önskemål om att sköta sig haha. Bockade och sköt rygg så att jag ramlade av bak över rumpan. Delizia sprang hem och jag fick springa efter som en toka. Helt panikslagen över om hur det skulle gå med henne. Det gick i alla fall bra och hon klarade sig med endast ett par tramp, tur!!
 
 

Bättre start på dagen

Idag mår jag väldgt mycket bättre så det är skönt. Gick och la mig 21.30 och vaknade under natten för att jag mådde så dåligt. Men när jag vaknade på morgonen var det borta, konstigt men härligt. Jag ska iväg och jobba snart också, det hade varit väldigt jobbigt om jag mådde som igår men nu känns det okej.
 
Härligt att solen valt att titta fram, tror att det får bli en liten uteritt på prinsessan idag. Får hoppas att hon sköter sig lite bättre idag än sist eftersom att jag fortfarande känner mig lite försvagad. Det återstår att de.

Together we can do anything.



Sjukstuga

Vaknade imorse med feber och alldeles svag i hela kroppen. Det är till och med jobbigt att knappa på tangenterna. Jag skulle ha tränat för Anne-Carin idag äntligen men nu blir det ingenting av det. Åker ut ikväll och mockar och går en sväng med Delizia så att hon får röra på sig lite i alla fall.
 
 

Äntligen

Idag kunde man äntligen rida uta utan att hästen halkar omkring som bambi på hal is. Eftersom att solen legat på hela dagen så har isen blivit mjuk-broddarna fäster.
 
Delizia var så sjukt pigg idag, låg på som tusan och ett och annat glädjeskutt lyckades hon få till. Några gånger ställde hon sig och stegrade vääldigt högt också, läskigt! Vet inte riktigt hur jag ska agera när hon gör så, blir man arg och säger åt henne blir hon bara ännu värre. Så antar att man får sitta och vänta ut det, ston... Lady hade också väldigt mycket humör men hennes spratt var inte så svåra att hantera, annat är det när ca 600kg häst får för sig dumheter, då är man inte lika kaxig längre.

Dagens ridpass

Fortfarande ligger det ett fint lager is på vägarna- vi får hålla oss inne. Jättetråkigt då jag tycker att det verkligen börjar bli dags för en härlig uteritt, både jag och Delizia behöver nog det. Men vi jobbar på, red en del lösgörande idag då kändes lite styv i sidorna. Gjorde mycket övergångar trav-galopp och skritt-galopp, gav väldigt mycket och mot slutet kändes hon väldigt bra. Hon blir lite stark ibland dock, men då försöker jag få henne snabb bak istället vilket brukar göra att hon lättar upp med fronten istället för ligger på och blir stark framåt.
 
Det var bara jag och en till på våran del av ridhuset idag så det var väldigt skönt! Dock var det väldigt mycket hinder istället men det börjar man bli van med nu, det ska bli så fruktansvärt skönt att kunna rida hur man vill sen när vi flyttar. Kunna rida på de "vanliga" linjerna och träna programdelar.
 

Quote

"You can be the master, don't wait for luck"


Kaos

Igår efter stallmötet var det fullständigt kaos i ridhuset. De delade av så att hästarna i västra längan (stallet där den sjuka hästen stog) fick ena delen av ridhuset och vi andra den andra. Och igår skulle alla rida samtidigt- det var helt fullsmockat. Hoppas på att det är bättre idag. Är det inte så isär ute så tar vi nog och rider ut en sväng i stället. Det var länge sen.


Stallmöte

Har precis ätit lite tidig middag och ska snart bege mig mot stallet för att först gå på stallmöte sen pussa på min fina häst igen. Har ju inte träffat henne på hela helgen så jag börjar få lite abstinens nu, haha. Mamma har varit snäll och tagit hand om henne när jag var iväg med YRA. Så hon har fått promenera lite, igår hade hon tydligen varit helt stissig, hon är inte typen som tycker det är skönt att inte röra på sig direkt.

bloggen

Här kan ni läsa om den första av våra träffar med YRA :)
 
http://www.youngridersacademy.se/index.php/blogg/natalie-ekroth/entry/inspirerande-helg

Påväg hem

Sitter i bilen på väg hem från uppstartshelgen på Strömsholm. Allt har varit sjukt bra och givande. Man blir så väldigt inspirerad att ge gärnet nu. Kommer att skriva ett mer beskrivande inlägg i min blogg på Youngridersacademy.se så kika in där under kvällen eller morgondagen :)


Packar till Young Riders Academy

Tidigt imorgon bitti styr vi kosan mot Strömsholm och första träffen med Young Riders Academy. På grund av kvarkan (igen, det är mycket den ställer till med den här kvarkan) kan inte Delizia åka med så jag åker själv. Det är tur att vi ska göra mycket saker som inte ivolverar ridande.

Jag håller i alla fall på att packa till det nu och som vanligt när jag packar blir det extremt mycket saker. Vi ska vara borta en natt, på min packning ser det ut som 20. Men det är ju bättre med för mycket än för lite, eller hur? :)

Back on Track

Efter gymmet idag åkte jag och mamma till Hööks för att bland annat kolla på mössa till helgens Young Riders Academy träning. Eftersom att vi har kvarka i stallet ville jag kolla om det fanns någon till ett bra pris eller om vi skulle behöva tvätta den jag har. Jag hittade ingen mössa men kom däremot hem med en Back on Track halskrage. Jag har rätt mycket problem med nacken så sitter med den på mig nu, hoppas att den kanske hjälper lite i alla fall!

Skrittur i blåsten

Idag tänkte jag ta en lugn och sköt skritttur i solen eftersom att det var dags för en lite lugnare dag och det såg ut att vara så skönt väder ute. Men man ska inte låta sig luras av solen. Det var så sjukt kallt, händer och fötter var som isbitar och kinderna kände jag inte ens. På de öppna ytorna blåste det även sjukt mycket - det blev ännu kallare. Delizia verkade tycka det var skönt i alla fall, pinnade på som tusan.
 
I helgen är det Obs-tävlingar i åstorpsorten, ska bli spännande att följa alla resultat!

Pimp my...

Pappa hjälpte mig att pimpa min kavaj igår. Jättesnyggt blev det!


Fin häst

Är precis hemkommer från stallet, Delizia var väldigt samarbetsvillig, mjuk och följsam idag. Tror att tökkörningen igår gjorde henne gott. Hon var lite lång men annars skötte hon sig super! Det är så synd att vi inte kommer iväg på tävlingen den 29e för hon känns verkligen bra nu. Men det är bara fortsätta träna och vara ännu bättre till nästa tävling!

Tömkörningsträning

Ikväll ska vi tröna tömkörning för KG Svensson. Han är verkligen grym på det så det ska bli spännande att se vad han kan lära mig och hur Delizia går när han tömkör henne! Jag tycker att det är bra att kunna jobba igenom hästarna från backen också, bland annat för att man kan se själv hur hästen rör sig osv. Tror att det är väldigt nyttigt att göra det då och då.

Söta

Haha älskar att vi har samma ansiktuttryck. Sådan matte sådan häst...

Underbara väder

Imorse när jag gick till tunnelbanan var det strålande sol och ganska skönt ute, blåste lite kallt bara. När vi gick ut efter första föreläsningen snöade(!) det, jag är så trött på snön att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det är dessutom förjävla kallt ute nu, inte skönt alls!
 

Söndag 17/3

Imorse var jag och mamma och hälsade på min älskade gamla ponny Milady G, så himla liten och söt är hon! Vad snabbt man vänjer sig vid att ha en stor häst ändå, kan inte fatta att jag inte tyckte Lady var liten alls när jag hade henne. Hon mådde i alla fall väldigt bra och jag är så glad över vart hon hamnat!
 
Delizia har jag tömkört idag eftersom att det inte gick att göra det sist det var planerat. Tycker att det är väääldigt svårt att hålla koll på tömmarna, krävs en hel del träning men som tur är ska jag träna på det för KG Svensson på tisdag. Delizia var busig, gjorde en väldans massa krumbukter i luften, hon är i alla fall rörlig! 

Jävlar vilken häst jag har

Idag visade Delizia upp ännu gång hur mycket kapacitet hon besitter,  vad hon var fin! Travade som fan, ursäkta språket men måste verkligen trycka på hur sjukt fin hon var. Hon har nog aldrig gått så bra förut när ag ridit. Allting kändes så himla lätt, även piruetterna dansade hon runt i. Red bara en kort stund eftersom att hon var så himla fin, så slutade när det gick som bäst. Motvilligt. Man vill ju bara rida hur länge som helst när dom känns så bra!
 
Bjuder på lite bilder från idag som mamma tog när vi skrittade fram ute.

Quote

"The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible."

Jävla skit

Fick idag reda på att vi har fått kvarka på Runsten så nu är vi satta i karantän. Vilket innebär att jag inte kommer kunna ta med mig Delizia på Young Riders Academy träningen, vi kommer att missa tävlingen i Enskede och dessutom kommer vi inte kunna åka tills Mads under påsklovet och träna. Sämsta timingen, så jävla tråkigt. Hoppas bara att min lilla pärla slipper få de!
 
 

Sol

 


Lever loppan

Det är så fruktansvärt skönt att vara ledig, sova tills jag vaknar av mig själv, kunna rida på dagarna medans det är ljust och hinna träna på kvällarna. Skulle lätt kunna vänja mig med det här livet men på måndag är det back to reality igen. Kanske lika bra det så att man inte säckar ihop haha.
 
Tänkte rida ut på Delizia idag men får se hur underlaget ute är, är det isgata tror jag att jag tömkör henne i ridhuset istället. Så tråkigt att inte kunna rida ute men vill inte riskera fläkskador på min lilla pärla.
 
B Melizza och hennes föl.

Det är skillnad på att rida och rida

Att tävlingsrida och att träningsrida är två helt olika ridstilar som samtidigt ligger så väldigt nära varandra . Blir någonting fel på tävling då försöker man ju dölja det, känner man att hästen inte är tillräckligt loss vill man inte visa det för domaren, man vill att det ska se ut som om allt är perfekt och jättelätt. En liten extra dutt med ytterskänkeln om hästen blir långsam, ha lite mindre böjning i en skola för att man vet att det syns så tydligt att hästen inte är helt igenom om man försöker mer. Det krävs en hel del rutin och att man känner sin häst för att veta när man ska göra vad och jag tror aldrig att man kommer bli fullärd.
 
På träning vill man istället plocka fram fel, lösa dom och på så sätt utvecklas. Sitter man och tävlingsrider på träning kommer man inte framåt, man trampar vatten typ, eftersom att man aldrig kommer igenom de problem som finns, rider aldrig igenom hästen riktigt ordentligt. Jag hade själv detta problem när jag red min C-ponny B Melizza, jag satt ofta och tävlingsred även på träning, allt skulle vara snyggt och prydligt tänkte jag. Men ibland måste man ta igenom vissa saker och under tiden kanske inte allt ser så perfekt ut, men det är nödvändigt för att det ska bli bättre.
 
Optimalt vore ju om man kan komma till den punkt då man inte behöver dölja någonting inne på banan, men let's face it, vem kommer dit? 

Dagens ridpass

Var i stallet under dagen idag för att passa på att rida medans det inte var hopplektioner, men jag lyckades inte ändå, det är skrattretande :). Hoppträningarna började tydligen 10.30 imorse så vi fick nöja oss med den lilla volten idag igen. Delizia skötte sig superbra, fokus idag var att hon skulle suga på framåt och inte bli långsam. Red bara effektivt i ca. 15 min, skrittade av henne för hand utomhus efter ridpasset vilket var väldigt uppskattat. Allt är så himla spännande, lilla tjejen.
 
Hon fick lite massage efter passet också. På vissa ställen tycker hon att det är så skönt att hon inte vet vad hon ska ta vägen, benen nästan viker sig på henne, så söt.

Mesiga ägare

Idag skulle vi släppa Delizia i skrittmaskinen för första gången. Eftersom att vi inte har gjort det förut var vi lite oroliga över hur hon skulle reagera, vi satte på henne skydd och boots runt om för att minska risken för skador om hon skulle bli tokig.

Det visade sig att Delzia var mer rutinerad på det där än oss, hon hade full koll på vad hon förväntades göra. Fina hästen med extrem mesiga ägare.


<3

Världens finaste, härligaste och en gnutta knäppa häst, vad jag tycker om dig.

Tentamen avklarad

Är nyss hemkommen efter att ha skrivit tentamen i Flervariabelsanalys, det kändes helt okej så hoppas att jag klarar den. Så sjukt skönt att kunna komma hem nu och slappa utan att få dåligt samvete för att man egentligen borde plugga. Så nu ska jag bara ta det lugnt ett tag och njuta över att det är över för den här gången, sen åker jag till stallet och min pärla.
 
Är ledig resten av veckan nu har inga fler tentor den här perioden, så obeskrivligt underbart skönt!

Snyggve

Nä hon har inte varit och fjällvandrat, mamma är bara påväg från gymmet.


Sadla om

Idag hade jag tänkt att rida ut men det var isgata ute så jag fick gå till ridhuset i alla fall. När jag kom dit var det nästan tomt förutom tre små hinder så jag tänkte varför inte passa på att hoppa medans det är lugnt. Började trava över ett litet kryss, Delizia fattade inte riktigt vad jag ville första anridingen. Så vi kom igen och då hoppade hon över. När vi hoppat det några gånger i trav gjorde vi samma sak i galopp. Efter det hoppade vi till och med en liten bana på tre hinder. Delizia skötte sig superbra.
 
Kanske ska sadla om till hoppryttare. Skämt och sido, jag tycker det är sjukt läskigt att hoppa och jag är helt avståndsblind. Håller mig hellre på marken men eftersom att det är bra för hästarna att hoppa ibland så är det bara blunda och hålla i sig.

Pälsöm men fin häst

Delizia var väldigt grinig i början när jag red fram. Så fort man nuddade med skänkeln protesterade, vi blev lite oroliga ett tag innan vi fattade att hon förmodligen är pälsöm.

Under passet var hon väldigt fin. Blev några griniga kickar av henne när hon tyckte att jag var jobbig. Vi tränade mycket variation mellan öppnor och slutor för att få henne kort då hon var lite för lång i början. Sen tog vi tag i bytena, och verkligen gick igenom i detalj hur jag skulle rida dom. Och dom blev så mycket bättre efter det! Min fina lilla polle.

Blir att ge henne B-vitamin nu för att hjälpa henne med pälsfällningen.


Kass uppdatering

Ber om ursäkt för kass uppdatering under helgen. Har som sagt jobbat både igår och idag, såg att det var någon som undrade vart jag jobbar, jag jobbar på Konsum.

Sitter i alla fall i bilen nu påväg till dressyrtränig för Anne-Carin. Mer uppdatering kommer efter!


Jobb ikväll

Ikväll är det jobb som står på schemat, eller ikväll jag börjar 16.00 så ska snart åka till stallet så att jag hinner rida och fixa med allt innan jag börjar. Det blir en uteritt idag igen men med dressyrarbete, mycket övergångar och tempoväxlingar.
 
Jobbar imorgon på dagen också sen åker jag direkt till dressyrträningen så det blir full fart hela dagen. Tur att tentan är på tisdag så att jag hinner plugga lite under måndagen eftersom att jag inte komme hinna titta på det nu under helgen.

Min älskade första B-ponny Caramba, som jag saknar henne. <3

"Spa-behandling "

Idag har Delizia fått massage av mirakelgubben Kjell Schött. Han tyckte att Delizia var väldigt fin men han hittade lite småskit i vänster bog. Han sa att det troligen kan vara det som spökar i vänster ibland, detta sa han innan jag hade berättat att det kändes som om något satt i vänster. Det är otroligt.
 
Kjell Schött kan verkligen uträtta mirakel, han fick komma till Lady ibland också och han fick verkligen loss det där sista som gjorde att allt blev så fantastiskt bra!

pluggdag

Är "ledig" idag men eftersom att det är tenta snart så är det tänkt att jag ska plugga en hel del idag, så jag skulle inte kalla det att vara ledig. Men det är skönt att slippa åka till skolan i alla fall.
 
Jag ska skritta ut länge på Delizia idag och bara njuta av att det är fredag och sol. Man får passa på så länge det varar, har hört att det ska bli riktigt kallt snart. Usch!

Dagens ridpass

Sitter i bilen påväg tillbaka till Runsten, vi lastade Delizia och åkte iväg till ett ridhus i närheten för att kunna rida ordentligt. Och hon va så himla fin idag. Mjuk i sidorna och harmonisk på ett sätt som är svårt att förklara. Vi fick till en öpnna som var superbra, hon bara växte fram!

Däremot fick vi missförstånd i ett byte, jag är inte tillräckligt bra på att rida bytena tydligt än så hon fattade inte riktigt vad jag ville. Men det löste vi snabbt och gjorde ett par byten utan problem sen.

Det här ridpasset var verkligen ett styrkebesked från vår sida, jättehärligt!


Frågor och svar

Såg att det var några som undrade vad Young Riders Academy innebär så tänkte ge er ett uttdrag ur vad som står om Young Riders Academy. Det finns även en hel del artiklar osv att läsa om man söker på google.
 
"Young Riders Academy ger ungaryttartalanger enunikchanstill utvecklingsmöjligheter inomhoppning eller dressyr på ett såväl sportsligt som personligt plan.
 
Under 2013 kommer fyra dressyrryttare och fyra hoppryttare att stå som vinnare i året mest spännande talangsatsning inom ridsporten. De utvalda deltagarna får under året utbildning personlig coachning, kostrådgivning och träningbåde med och utan häst. Allt under ledning av erkända och kunniga ridsportprofiler. Vinnarna får även ett kit med kläder, utrustning, försäkring, knäckebröd och foder.
 
Bakom satsningen står Agria, Krafft ochLeksands Knäckebröd; tre starka aktörer etablerade inom
ridsporten, som nu tillsamma ns driver Young Riders Academy i syfte att verka positivt för sporten,såväl in
dividuellt som mer övergripande"
 
.
 
 

En av vinnarna av Young Riders Academy

Fick nyss reda på att jag är en av vinnarna av en plats i Young Riders Academy! Det är otroligt, jag är så glad just nu, finner inga ord! Så istället bjuder jag på filmen jag sökte med istället.
 
http://youtu.be/mZbai4k3obA
 

Mysdag

Idag har varit en riktig mysdag i stallet. Som ni såg så lät jag Delizia vara utan täcke ett tag i hagen, och gud vad härligt hon tyckte att det var! Det första hon gjorde var att rulla sig och sen stog hon bara och mös ett tag innan hon fortsatte äta det sista av lunchen.
 
Efter att jag borstat och fixat en lång stund red vi ut en tur i den värmande solen. Svettades nästan där jag red, så himla härligt att inte behöva frysa. Delizia var taggad som vanligt.
Haha Delizia photobombar, så jävla söt.

Just nu: hjärtat myser i solen

Tog av Delizia täcket så hon fick stå utan en stund i hagen.


Dagens ridpass

Det var typ kaos i ridhuset idag när jag skulle rida. På ena sidan var det hinder på varje liten kvadratmeter och på den andra var träning för KG svensson. Eftersom att man inte är i vägen för de som rider lektion så var vi några stycken som skulle dela på den ytan som var full med hinder. Det blev alltså inte ett jättebra pass idag men Delizia kändes väldigt bra ändå. Mer loss än på länge så det var superskönt.
 
Dessutom var hon ett litet krutpaket, härligt med energi! Allt blir så mycket lättare om hästarna har egen motor så att man inte behöver sitta och kämpa för att hästen ska gå framåt. Oftast kommer viljan att röra sig framåt tillsammans med lösgjordheten, det hänger ihop som en liten cirkel. En ond sådan om man inte är på rätt sida dock. Jag och Delizia börjar i alla fall att komma in i den härliga biten av den nu, självklart finns det alltid alltid saker att jobba på men grunden kommer mer och mer nu.

Ge mig sol och vår

Man blir så himla glad nu när solen väljer att titta fram under dagarna, man får sån energi! Att jag sedan klarade programemringsprovet som vi hade idag gjorde inte saken sämre. Hoppas nu på att min pärla mår bra idag också så är dagen fulländad.
 
Hade tänkt att rida inne idag och fortsätta jobba med kvickheten hos både Delizia och mig själv. När man tänker hur man ska rida så känns det så himla lätt. " Ja men det är ju bara för mig att bli kvickare" tänker man ju. Men närman sitter där och verkligen ska utföra det man tänker så är det inte lika enkelt längre. Faktum är att det då blir ganska svårt. Speciellt när man inte har någon som kollar heller utan man är tvingad att känna sig fram. Svårt men så otroligt nyttigt!
 
Viktigt för mig att tänka på idag är att jag inte blir klämmig i traven. Så fort jag känner att jag börjar skava i sadeln ska jag börja rida lätt ett par steg och sedan sätta mig ner igen, för att slappna av i benen.
 

Bra pass på gymmet

Är nyduschat efter ett sjukt jobbigt och svettigt pass på gymmet. Eftersom att passen i lördags och igår var mer inriktning core och styrka körde vi ett med mest kondition och benstyrka idag. Tvesamt om jag kommer att komma ur sängen imorgon, mina vader är redan sura. Kommer i alla fall att bli jobbigt att rida lätt imorgon, haha.
 
 
 

Ryttarsmycken.se

Beställde nu i helgen en hårsnodd från ryttarsmycken.se att ha runt donuten när jag tävlar. Den kom redan idag, supersnygg är den.
 
Ryttarsmycken.se har jättemycket fina hårnålar, hårsnoddar, armband osv. till väldigt bra priser, 80kr betalade jag totalt inklusive frakt och allt. Som hittat!
 

Härlig morgon i stallet

Är nyss hemkommen efter en härlig morgon i stallet. Tog en liten skritt- och joggingtur i solen på pärlan idag, superskönt. På vissa ställen där solen ligger på hade snön smält bort och man kunde se marken-vårkänslor! Delizia gick och frustade i princip hela tiden så tror att hon tyckte det va minst lika härligt som jag.
 

Quote

"Set you goals high and don't stop until you reach them."

Dagens träning

Åh så bra dagens träning för Anne-Carin var! Delizia var mycket bättre än sist men det finns fortfarande, såklart, massor att jobba på.

Det som var huvudgrejen idag var att hon skulle bli kvickare i bak, hon vill gärna bli lite långsam och jag är lite för långsam att korrigera det. Men det blev mycket bättre på slutet idag. Och sen jobbade vi med att få upp henne från innerbogen i galoppen, och som hon galopperade efter det. Min häst är fantastisk!


Frågor och svar

När är nästa tävling? Hur lägger du upp träningen veckan innan tävling?
 
Nästa tävling är 29/3, en Msv B4 i Enskede. Så vi har ett ganska långt tävlingsuppehåll nu, vilket är bra för då kan vi komma tillbaka och fokusera på grunden igen ett tag och sedan ta tag i det tekniska igen om ett tag.
 
På min ponny var det väldigt mycket fokus på lösgjordheten veckan innan tävling. Eftersom att vi var ganska säkra på det tekniska i programmet och väldigt sammansvetsade så var lösgjordheten det som var det viktigaste för oss. Nu med Delizia har jag inte riktigt kommit på än hur det bästa sättet att rida henne veckan innan tävling är. Men det är ju aldrig fel att jobba med lösgjordheten så det har jag gjort de första tävlingarna. Men det är någonting som man märker ju mer man lär känna varandra, vad som fungerar och gör uppladdningen till den bästa tänkbara.

Underbara häst

 
Åh så fin min fantastiska häst är! Fick sån jävla känsla ett par steg i traven idag att jag blev helt överväldigad, jag blev så glad att jag tappade fokus en millisekund och då tappade jag henne. Men jäklar vilken wow-känsla! 
 
Idag var målet med passet att få henne att vänta på mig i bytena. När jag gör ett byte på långsidan så vill hon gärna börja byta i serier, lite över ambitiös, så där har vi ganska mycket att jobba på. Det blev i alla fall mycket bättre mot slutet så det var jätteskönt att arbetet lönade sig.  

Frågor och svar

Hur ofta rider du på träns respektive kandar? Har du kandar även när du rider ute?
 

Jag brukar variera ganska mycket mellan träns och kandar eftersom att jag vill att hon ska fungera på båda. Däremot rider jag alltid ut på vanligt träns, förutom härom dagen när vi fotade! När jag tränar för tränare rider jag på kandaret eftersom att det är det vi ska tävla på.

Mål inför varje ridpass

Inför varje ridpass försöker jag ha ett mål som vi ska fixa/träna på under passet. Detta för att ha en tydlig plan och inte bara rida på bara för att. Dessa mål varierar mycket i både typ och svårighetsgrad. Vissa dagar kan det vara att jag till exempel vill få till något tekniskt, låt säga öppnorna och andra dagar att jobba mer på helheten och till exempel lösgjordheten. Det hjälper i alla fall mig att få en bra struktur på passen.
 
Har ni några speciella knep ni använder er av för att få ut så mycket som möjligt av ridningen?

Skritttur i mörkret

Idag ska Delizia bara få skritta av sig och ta det lite lugnt. Eftersom att ridhuset är stängt så kommer det bli ute i mörkret, förhoppningsvis slipper vi regnet i alla fall.

Nu när det regnar och blir snorkallt på natten kommer det säkert bli isbana ute. Trots att Delizia har broddar både fram och bak kan hon halka till ibland, superläskigt med tanke på sträckningar och muskelbristningar som kan uppkomma om dom det går illa.

<3

Världens finaste häst, min ögonsten.